Learning from Japan udstillingsplakat
Designmuseum Danmark i København afholdt for nylig en stor udstilling kaldet “Learning from Japan” for at fejre museets 125 års jubilæum. Udstillingen viste et udvalg af japanske kunstgenstande samt dansk kunsthåndværk. Gæsterne var også inviteret til at se museets samling af plakater inspireret af japansk design. Her er et nærmere kig på plakatens design. Læs videre for at lære mere.
Et centralt træk ved denne udstillingsplakat er den kinesiske karakter, ‘Zhan Lan’. Denne karakter er en reference til kunstnerens kinesiske navn Zhan Lan. Dette symbol repræsenterer vigtigheden af at lære at værdsætte Japans og dets folks kunst. Kunstværket, som er trykt på begge sider af plakaten, er en visuel metafor for læring. På samme måde indeholder et stykke kinesisk litteratur med titlen “Kinesisk mad” et citat fra en kunstner ved navn Zhan Lan.
Designmuseum Danmarks Learning from Japan udstilling
Designmuseum Danmarks 125-års jubilæum i København blev fejret i 2015 med udstillingen “Learning from Japan”, som udforskede den japanske indflydelse på dansk design. Udstillingsplakaten er skabt af det københavnske Studio Claus Due og nyfortolker berømte japanske tryk af Hokusai, herunder Den Store Bølge. Det er en smuk og inspirerende måde at mindes museets 125 år på.
Se flere Learning From Japan plakater hos Piblo.
Museers samling af japansk kunst
Tokyo National Museums udstilling af japansk kunst fra det 20. århundrede har mere end 20.000 postkort doneret af Leonard A. Lauder. Museets samling omfatter værker af kunstnere som Sesson Shukei (1504-1589), Maruyama Okyo (1733-1795) og Yoko Ono (ca. 1760-1825). Besøgende kan også lære om japansk kunsts historie med dets omfattende bibliotek.
Museets samling af japansk kunst er enorm. Museet har over 1.200 stykker, herunder buddhistisk kunst, Rinpa-malerier og mere. Samlingen er organiseret under forskellige kategorier, og onlineressourcer fremhæver de vigtigste stykker. Onlinesamlingen er søgbar, og der er indledende tekstbeskrivelser og billeder til hvert stykke. Museets onlinesamling er dog langt fra omfattende. De fleste af værkerne er i deres originale former og skal ses personligt for at forstå det fulde omfang af museets samling.