Tænk på din hund når du indretter huset

//

Når vi skal have et nyt familiemedlem i form af en hund, vil man gerne sørge for, at huset er et dejligt sted at være for vores firbenede ven. Hunde bruger mere tid i huset end os selv, fordi de ofte er alene hjemme, mens vi er på arbejde. Af den grund er det en god idé at tænke på hundens behov, når du indretter huset.

Vælg en facadedør med glas

De fleste hunde har et stort behov for at følge med i, hvad der sker udenfor. Det er helt naturligt, at hunden gerne vil kunne se ud, og derfor er det en god idé at vælge en facadedør med glas.

Facadedør med glas er ikke kun behageligt for hunden – det giver også mere lys til hjemmet. Hvis du gerne vil have et lyst og åbent hjem kan en facadedør med glas være en god løsning. Rummet virker ofte større, når facadedøren er af glas, og det kan være rart. Især hvis man har en indgang som let kan virke smal.

Udover en facadedør med glas kan det generelt være en god idé at vælge store vinduer, som giver meget lys. Udover at give hunden en følelse af, at der kommer lys ind og at den kan se ud, giver det også rummet et udtryk af at være større end det muligvis er. Derudover bliver rummet naturligvis lysere, hvilket de fleste foretrækker.

Giv plads til hunden

Det kan være en god idé at lave et hjørne et sted, hvor hunden kan have en hundekurv, et tæppe eller lignende. Selvfølgelig må de fleste hunde være de fleste steder i huset, men vil man for eksempel ikke have sin hund i møblerne, er det en god løsning med en hundekurv eller et hundetæppe, som nogle hunde foretrækker at ligge på.

Derudover er det en god idé at sørge for, at der er rig mulighed for at tilgå legetøj, mad og drikke. Når hunden er alene hjemme i flere timer på en dag, er det en nødvendighed, at den har mulighed for at underholde sig selv. Indimellem kan man også give dem et tyggeben, som holder i mange timer, så den ikke keder sig for meget.

Sørg for godt indeklima

De fleste hjem har i dag et udmærket indeklima, men der er stadig nogle ting, man selv skal gøre, hvis man gerne vil have et godt indeklima. Hvis man har en hund, som skal være alene hjemme meget af dagen, er det især vigtigt med godt indeklima. Forestil dig at du arbejdede hjemmefra alle ugens dage – du ville garanteret også værdsætte et godt indeklima.

Sørg for at lufte ud inden du tager på arbejde og når du kommer hjem igen, så der bliver luftet ud både for din og hundens skyld. Derudover er det en god idé med mange grønne planter, som sørger for godt indeklima. Har man en plante eller to i hvert rum er det en god start. Et godt indeklima er også noget, som bestemmes af husets håndværk, men man kan altid gøre meget selv for at skabe et godt indeklima.

 

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark