Jagt og konkurrence

//

Temperaturen falder, og fugten stiger. Vi bevæger os ind i efteråret, og jagtsæsonen skydes snart i gang. Så er det igen tid til at traske i jagttøjet, sætte jagthunden på prøve, og ikke mindst få en lille skarp ude i jagthytten. Hele september måned er der åben jagt for at skyde forskellige slags hjorte, vildsvin, vildkaniner og mange andre dyr. Har du endnu ikke været ude og skaffe dig en ordentlig riffel til dette års jagtsæson, er det bestemt ikke for sent. Sæsonen på udvalgte dyr fortsætter helt indtil sidst i januar, så der er stadig en lang åben jagtsæson i vente.

 

Fejr dine gevinster

Som jæger er man kun i konkurrence med sig selv og dyret, og man kan opleve mange nederlag før man får den første sejr. Men det er altid en helt speciel følelse når man endelig sejre, og kommer hjem til jagthytten med rov. Det bringer en kriger frem i os, og en følelse man gerne vil mindes. Derfor bør man få alle sine skudte dyr op på væggen som et trofæ, hvor man hver dag kan blive mindet om de mange timers arbejde og venten i skoven. Udover at ophænge sine fangster, kan trofæpladen holde styr på størrelsen og kvaliteten af trofæerne, vha. trofæopmåling. Det er igen den interne konkurrence, hvor det at fange et større dyr end nogensinde før, er et fantastisk boost til ens jagt performance. Er du generations interesseret kan såvel også holde øje med hvordan dyrets kranie størrelse og form ændre sig gennem tiden.

 

Jagttegn

Til dig der har fået interessen op for jagt, og gerne vil have jagttegn, er der masser af muligheder. I dag kan man flere steder opnå beståelses garanti når man melder sig på et hold. Det er ikke lang tid, nogle steder kan man stå med et jagttegn i hånden efter 4 dages intenst arbejde. Jagttegn er ligesom skolen blevet så moderniseret at det er muligt at tage som et online kursus, så der er altså ikke nogen undskyldning med at bor for langt væk. Hos flere gårdejere er der tradition for at børnene får jagttegn som helt små, for at de kan lære at fange deres egen føde, og forstå naturens gang.

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark