Vælg den bæredygtige løsning

//

Der kan være mere eller mindre utallige årsager til at du ønsker at finde de bæredygtige løsninger i hverdagen. Det at passe bedst muligt på miljøet kan betyde at du vælger at gøre dig en hel del tiltag i hjemmet og i din dagligdag, som kan nedbringe dig CO2 aftryk og tænker over dit forbrug sådan helt generelt. Måske tænker du så, at hvis du skal være absolut mest bæredygtig og gøre den største forskel, så er det slut med at skulle spise ude i byen, på spisesteder hvor du ikke selv kan have kontrol over indkøb og madlavning? Det er dog ikke helt tilfældet, det er nok mere bare et spørgsmål om at tage de bæredygtige valg når du skal finde den rette restaurant.

Vegansk er en bæredygtig løsning 

Hvis du gerne vil tage det bæredygtige valg, så er det oplagte at vælge veganske spisesteder . For få år siden var det mere eller mindre ikke til at finde frem til de enkelte veganske restauranter der fandtes rundt omkring. Heldigvis er der mange flere af slagsen disse dage og der kommer kun fere og flere rundt omkring i hele landet, selvom af storbyerne stadig er der hvor du kan finde flest alternative spisesteder med veganske menukort. Når du vælger at spise vegansk, så har du på forhånd valgt at bestille de fødevarer der sætter det mindste aftryk på miljøet og er dermed et skridt foran på den bæredygtige stige. 

Tag en doggybag med hjem

Langt de fleste spisesteder tilbyder retter som ikke bliver spist helt og aldeles op. Dette betyder dog ikke, at det nødvendigvis går til spilde, for der er muligheder for at gemme maden til senere. Hvis du gerne vil undgå madspild og at resterne af det du har serveret ryger i skraldespanden, så bed venligt om en doggybag. Det er som oftest slet ikke noget problem at få resterne af dine retter med hjem, så du fortsat kan nyde det når du igen bliver sulten. 

Bekæmp madspil ved at spise ude 

Der er langt mindre madspild til stede når du vælger at spise ude frem for at skulle lave maden på egen hånd. Først og fremmest er der mindre emballage som kan være en belastning for miljøet når der bestilles hjem i større mængde. Samtidig vil der også være flere om at dele det der er købt ind, og på denne måde er du med til at være fælles om at sænke sandsynligheden for madspild. 

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark