Derfor er uld stadig dyrt og nødvendigt

//

Den tykke pels som får går rundt med, er det som i sidste ende bliver til en lækker sweater af uld. Hvert år barberer man får, hvorefter man sender ulden gennem en længere proces. Her vil ulden bla. Blive renset for jord og skidt. Kvaliteten af uld svinger og det gør prisen også. Kashmir uld er noget af det fineste af slagsen, og koster det samme som den høje kvalitet. Kashmir bliver nemlig lavet af den uld som sidder yderst på fårets pels. Det betyder at man enten skal vente på at fåret fælder af, ellers må man tage fingrene i pelsen og begynde at plukke den fine uld. Det mindre kvalitetshøje uld får man når et får barberes, fordi ulden her er mere grov, og derfor svært at gøre helt fint. Kashmir kommer fra kasmirgeden, og deraf navnet. Kina er en af de førende lande indenfor produktion af kashmiruld, som jo bare er en ud af mange produktioner hvor Kina er førende.

 

Forskellen på uld og bomuld

Uld er fantastisk, og har i mange år hjulpet mennesker med at holde varmen om vinteren. En af de mange forskelle på uld og bomuld er deres egenskab til at opsuge vand. Uld kan nemlig absorbere en hel masse vand uden at det føles vådt, den egenskab har bomuld ikke. Bomuld bliver utrolig hurtigt vådt, og ift. Uld så er den langt fra lige så modstandsdygtig over for ild. Det skyldes de proteiner man finder i uld, som har brandhæmmende egenskaber. Det er bla. Derfor, at man ser uld blive udnyttet steder hvor brandsikkerheden skal være i top. Bomuld er billigt og uld er et stærkt materiale, hvilket skyldes at man blander de to materialer for at hæve kvaliteten på tøj. 

 

Du betaler for kvalitet

Pris og kvalitet hænger ofte sammen, og når det kommer til forskellige uldtyper, er det bestemt en realitet. De mest tidskrævende processer og mest detaljerede produkter er selvfølgelig dem der koster mest. I cykelsporten er man begyndt at prioritere cykeltøj lavet af uld, fordi man i dag kan lave det så fint. Fint og tætsiddende cykeltøj er alt afgørende for at man på en cykel er så aerodynamisk som muligt. Der er selvfølgelig andre faktorer som har en større rolle, men for professionelle cykelryttere er det de mindste detaljer der giver den gule førertrøje.

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark