På ferie med din hund

//

Når man skal på ferie er det nogen gange lidt svært at finde ud af, hvad man skal gøre med sin hund. Skal man have den med? Skal den passes af nogen? Kan man overhoved komme på ferie? Spørgsmålene er mange og svarene få. Her er et par tips.

Hvor skal du hen?

En af de første ting man bør spørge sig selv om er om man skal med flyet. Det er meget besværligt (og dyrt), at få hunden med på ferie. Og hvis man alligevel bare skal en tur til Mallorca, som man har købt via en afbudsrejse side, giver det ingen mening at tilkøbe hundepas, vaccinationer og alt andet man skal bruge. Desuden er der ikke meget ved hundeluftning og pasning, når man ellers ville ligge på stranden og drikke kokossaft dagen lang.

Hvor kan du tage hen med din hund?

Lad os i stedet vende næsen mod steder man kan tage hen. Der er jo faktisk rig mulighed for at rejse med hunden, hvis man holder sig inden for visse breddegrader. Om sommeren når vi, i Danmark, op mod 30 grader og derfor er det ikke altid man behøver at smutte ud af landet. Man kan f.eks tage nordpå og benytte sig af shelterpladser eller lign. Så kan man rejse billigt og godt. Måske vil man opleve at Danmark har mere kultur at byde på, end man ellers kunne forestille sig. 

Hundehotel

Alternativt må man sende hunden på hotel. Selvom nogle kalder det hotel, er der ikke meget hotel over det. Det er derimod mere et lille gråt bur ved siden af 20 andre hunde i et koldt rum udendørs. Det er langt fra hundens favorit omstændigheder. Især ikke efter den er blevet opvartet indendørs siden den blev født. Derved afviger den fra dens naturlige habitat og odlgamle instinkter.

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark