Hvornår Er det Jul?

//

Det er den mest vidunderlige tid på året! Nej, vi taler ikke om jul (selvom det også er ret vidunderligt). Vi taler om optakten til jul – den tid, hvor familie og venner mødes, hvor der er et ekstra forår i alles skridt, og hvor hele verden bare virker en lille smule lysere. Men har du nogensinde undret dig over, hvorfor vi fejrer jul den 25. december? Hvorfor ikke 1. januar? Eller endnu bedre – hvorfor ikke hver eneste dag? Her er et kig på julens historie, og hvordan den kom til at blive fejret den 25. december.

 

Julens historie

Hvornår Er det Jul? Julen er faktisk en ret ny højtid. Det blev først erklæret en helligdag i det 19. århundrede! Før det blev det mest fejret af kristne som en religiøs festival. Den tidligste henvisning til den 25. december som datoen for Jesu fødsel kommer fra en romersk lærd kaldet Sextus Julius Africanus i 221 e.Kr. Det var dog først i 336 e.Kr., at kejser Konstantin I erklærede den 25. december for at være en helligdag i Rom.

 

Så hvorfor valgte Konstantin den 25. december? Nå, der er et par teorier. Den ene er, at han valgte den dato, fordi den var ni måneder efter den 25. marts, som man traditionelt troede var dagen for Jesu undfangelse. En anden teori er, at han ønskede at kristne den populære hedenske festival Saturnalia, som blev afholdt omkring samme tid. Uanset hvad hans grunde var, gjorde Konstantins erklæring den 25. december til den officielle dato for julen. Og sådan har det været lige siden!

 

Hvorfor fejrer vi jul den 25. december?

Julen er en af ​​de mest fejrede højtider i verden. Men har du nogensinde undret dig over, hvorfor vi fejrer det den 25. december? Det viser sig, at svaret har mere at gøre med politik end religion. I 336 e.Kr. erklærede kejser Konstantin I, at den 25. december var en helligdag i Rom. Hans grunde til at gøre det er stadig til debat, men uanset hvad de var, gjorde hans erklæring den 25. december til den officielle dato for julen – og sådan har det været lige siden! Så næste gang du fejrer med din familie og venner den 25. december, så brug et øjeblik på at tænke over, hvordan denne særlige dag blev til. Og fra alle os her på [indsæt firmanavn], ønsker vi dig en rigtig glædelig jul!

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark