Escape room – hvad er det?

//

Hvad er et escaperoom?

Et Escape room, også kendt som escape game, breakout room, exit game, mystery room og mange andre ting, er et spil hvor man som et hold skal finde spor, løse gåder, tyde puslespil og generelt løse diverse opgaver for at opnå et bestemt mål – oftest at slippe ud af det eller de rum man er fanget i.

Et hold består oftest af to til ti deltagerer der sammen skal løse opgaverne. Rummene er oftest temabaseret og kan være alle former for fiktionelle rum. Fængsler, kældre, rumstationer, laboratorier eller blot en fiktiv verden af ond magi. Målet med rummet hænger oftest sammen med temaet. At slippe ud af fængslet, at finde den forsvundende juvel, at komme tilbage til “vores verden”, at finde en vaccine osv.

Spillet starter med en kort intro til regler, temaer og hvordan man slipper ud. Oftest giver af en såkaldt Gamemaster, men nogen benytter sig også af videoer eller lydklip.

Når man er lukket inde i rummet, har man en hvis mængde tid til at slippe ud. Oftest 60 minutter, men der findes escape rooms der har både kortere og længere varighed. 

Generelt er escaperooms et hjernespil. Musklerne skal ikke benyttes og det er ikke tilladt at ødelægge noget i rummet. Sværhedsgraden på opgaverne kan være meget forskellige og det kan anbefales at man læser op på rummet inden man booker. Som nybegynder til escaperoom skal man passe på med at vælge de sværeste til at starte med. Dem kan man gemme til man har mere erfaring.

Hvis man går i stå mens man er i rummet og ikke kan regne ud hvordan man kommer videre, så vil det oftest være muligt at få hints. Disse kan enten komme som lyd, video eller tekst. Nogen gange er der endda en Gamemaster til stede i rummet hos dig. 

Der findes rum der har skuespiller i rummet hos deltagerne. Dette er ofte horrorrooms som har det formål at skræmme endnu mere en stemningen i rummet alene gør. Man kan altid spørge inden man booker rum for at sikre sig at det ikke er tilfældet, hvis man ikke ønsker dette

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark