Kunst for dyrevelfærd

//

Kunst kan have mange funktioner, og når man har fået et talent til at kunne skabe kunst, synes jeg også, det forpligter.

Et af mine foretrukne motiver i mine malerier er vilde dyr. Når jeg maler dem, har jeg for det meste fokus på øjnene, der kigger direkte på dig. De kigger på dig for at få dig til at tænke dig om. Tænke på naturen og dyrene. Tænke på, hvad vi mennesker gør ved dem.

Således ønsker jeg at give dyrene en stemme gennem mine malerier.

Dyrekort

Udover en visuel stemme, har jeg også fået sat ord på. Det er sket gennem nogle dyrekort, jeg har fået lavet.

De udsprang fra en kvinde, som ønskede at lave en slags englekort med motiver af mine dyremalerier. Det ville hun, fordi hun sagde, hun modtog så mange budskaber gennem dem.

Men da hun gik i gang for alvor, fik hun ikke andet budskab, end at jeg selv skulle lave de kort. Da jeg ikke går af vejen for en udfordring, kastede jeg mig ud i det.

Jeg satte mig med nogle tilfældigt udvalgte billeder, fokuserede på øjnene og skrev lige det, der faldt mig ind. Det kom helt automatisk, uden at jeg tænkte. Og det specielle ved det er, at da jeg skrev det rent, var der intet, der skulle rettes.

Dyrene har meget at sige om klodens tilstand og vores måde at agere over for naturen og dyrene.

Dyrekortene er et sæt på 44 kort med tryk af nogle af mine dyremalerier. Hvert kort har et budskab.

Se dyrekortene her

Anden hjælp til dyrevelfærd gennem kunst

Udover ønsket om at sætte fokus på dyrevelfærd ved at male dyrene, så er min hjælp også mere materiel.

10% af salgsprisen for malerierne donerer jeg til hjælp. P.T går det meste til Odsherred Rescue Zoo, som gør et fantastisk arbejde for dyr, der har været nogle grumme ting igennem.

Derudover har jeg også adopteret en orangutang via Red Orangutangen, og nogle malerier er bortloddet som hjælp til geparderne via Cheetah Foundation.

Det er en glæde at kunne yde en smule hjælp til dyrene, og bøde en anelse på det vi mennesker udsætter den vilde natur og dens indbyggere for.

Helle Borg Hansen

hbh-art

 

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark