Rebild og Rebilddag: Traditioner og Begivenheder

//

Rebild Kommune er kendt for sin naturskønne beliggenhed og kulturelle arrangementer. En af de mest markante begivenheder er Rebilddag, som finder sted hvert år den 4. juli. Denne tradition blev startet i 1912 og fejres med både danskere og amerikanere for at markere den danske udvandring til USA.

Historien Bag Rebilddag

Rebild Nationalpark blev skænket til den danske stat af udvandrede danskere i Amerika. Rebilddag har siden da været en årlig fejring af dansk-amerikansk venskab, hvor både danskere og amerikanere samles for at hylde de historiske bånd mellem de to lande.

Aktiviteter og Program

Rebilddag byder på et væld af aktiviteter for alle aldersgrupper. Der er taler fra både danske og amerikanske repræsentanter, musikalske optrædener, og forskellige kulturelle indslag. Programmet inkluderer også traditionelle amerikanske og danske retter, så besøgende kan nyde en smagsoplevelse fra begge lande.

Kulturelle Optrædener

En vigtig del af Rebilddag er de kulturelle optrædener, der spænder fra folkedans til moderne musik. Disse optrædener giver et indblik i både dansk og amerikansk kultur og fremmer forståelsen og venskabet mellem de to nationer.

Nyheder og Opdateringer

Ifølge den seneste opdatering på Rebildidag hjemmesiden, forventes der et rekordstort antal deltagere i år. Flere prominente talere er annonceret, og der vil være en speciel hyldest til danske veteraner i samarbejde med amerikanske militærrepræsentanter. Dette års tema fokuserer på “Enhed og Frihed”, hvilket reflekteres i både taler og arrangementets visuelle udsmykning.

Praktisk Information

Rebilddag afholdes i Rebild Bakker, som er let tilgængeligt med både bil og offentlig transport. Der er gratis adgang for alle, men det anbefales at ankomme tidligt for at få gode pladser til de forskellige arrangementer. Parkeringspladser er tilgængelige i nærheden, og der vil være shuttlebusser for at lette transporten til og fra begivenheden.

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvordan kommer man til Rebild Bakker?
Rebild Bakker kan nås med bil, og der er parkeringspladser tilgængelige. Offentlig transport inkluderer tog og busser, der stopper i nærheden.

Hvad skal man medbringe til Rebilddag?
Det anbefales at medbringe solbeskyttelse, en vandflaske, og et tæppe til at sidde på. Der er også mulighed for at købe mad og drikke på stedet.

Er der aktiviteter for børn?
Ja, Rebilddag har et bredt udvalg af aktiviteter for børn, herunder legepladser, ansigtsmaling og børnevenlige optrædener.

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark