Alt om engangstallerkner – Hold den bedste fest

//

Er engangstallerkener gode eller dårlige? Dette er et spørgsmål, der har været debatteret i årevis. Nogle mennesker siger, at engangstallerkener er dårlige, fordi de ikke er miljøvenlige. Andre siger, at de er gode, fordi de gør det nemt at gøre rent. I dette blogindlæg vil vi undersøge begge sider af argumentet og lade dig selv afgøre det!

De er ikke miljøvenlige

Engangstallerkener er ikke miljøvenlige. Det skyldes, at de er lavet af plastik, som ikke er biologisk nedbrydeligt. Når de smides ud, ender de på lossepladser, hvor det tager århundreder at nedbryde dem. Måske nogle bliver taget med vinden, og så ender det altid i naturen og i havet!

Engangtallerkner gør oprydningen lettere

Men engangstallerkener er også gode, fordi de gør rengøringen og oprydningen meget lettere. Når du er færdig med at bruge dem, du smider du dem bare væk og behøver ikke at bekymre dig om at vaske op. Og du smider dem selvfølgelig ikke væk bogstavelig talt, du smider dem ud i en affaldspose!

De fås også i genbrugspap

Engangstallerkner er under udvikling stadig, og derfor kan man også købe engangstallerkner, som ikke er lavet af plastik, men af genbrugspap. På den måde kan man bruge dem med lidt bedre samvittighed. Men det er stadig ikke klimavenligt, men det er bedre end plastik.

Engangsservice kan skabe et bestemt tema

Når du tænker engangsservice, så tænker du helt sikkert på hvide pap eller plastik tallerkner, men de fås også i et vælg af forskellige farver og prints. Så på den måde kan man vælge et bestemt tema, og lade temaet gå i tallerknerne, kopperne og bordpynten for at køre stilen 100%.

Det er et genialt træk til især børnefødselsdage, hvor barnet kan vælge et bestemt tema, såsom prinsesse-tema, superhelte-tema, dyre-tema, eller en bestemt farve-tema. Det koster ikke særlig mange penge, og så kan man skifte temaet alt efter den, der har fødselsdag og hvad man godt kan lide.

Hvad er dommen?

Så hvad er dommen? Er engangstallerkner gode eller dårlige? Efter vores mening er de lidt af begge dele! De er ikke gode for miljøet, men de gør det meget nemmere at rydde op, hvis du har holdt en fest, hvor der ikke er det store overskud eller tid til at rydde op dagen efter, eller ikke har et køkken eller vand i nærheden. 

Engangstallerkener og bestil for den sags skyld, kan anledningsvis kan det være praktisk, fordi det hurtigt kan pakkes væk efter en fest, hvis man skal skynde sig. Men hvis du absolut gerne vil have engangsservice, så vælg et brand hvor det er lavet af genbrugsmateriale.

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark