Alternativer til landbrug

//

Landbrug er et truet erhverv, da man ser flere og flere alternativer fremkomme. Blandt andet er mælkeproduktionen ofte under kritik, men hvad kan man gøre i stedet for landbrug? Her kommer tre idéer.

Vinmarker

Vin. Ja man kan godt lave vin i Danmark, man skal bare vide noget om produktionen. Landmænd har ofte en masse plads og massere af land, som kan bruges til vinmarker, hvis nu man droppede landbruget. Vin er ikke et produkt der kan substitueres på samme måde som mælk. Der er nemlig mange forskellige slags vin og her handler det om præferencer i meget højere grad end med mælk. Mælk bruges i høj grad, som komplementært vare til noget andet. Vin kan nydes til mad og alene. Desuden er det slet ikke under den samme form for kritik. Og alternativerne smager ikke i nærheden af det samme. 

Korn

Korn er en oplagt mulighed, da man her har muligheden for at benytte de store marker til korn i stedet for kvæg. Det kræver en omplantningsproces, men er rimeligt ligetil og oplagt. Her kan man ligeså langsomt udskifte kvæg med korn og få en mikset produktion og slutte med udelukkende at producere korn. Her er der også tale om en sort, der ikke er under kritik. Derimod er der massere der bruger det og det vil fortsat være oplagt at benytte sig af i fremtiden.

Blomster

Man kan bruge markerne til blomster. Blomsterproduktion er en meget diskuteret produktion, derfor er økologiske danske blomster en salgsmulighed. Man har, i nyere tid, set at mange vælge at betale lidt ekstra for miljøet. F.eks bæredygtigt tøj, sunde arbejdsforhold og økologi. Noget vi ikke nødvendigvis kan smage eller se. Men tanken om at man gør en forskel, er danskerne vilde med. Derfor er alt hvad det hedder genanvendelighed, genbrug og økologi gode salgsargumenter.

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark