De danske julekalendere, der gjorde størst indtryk

//

I denne artikel vil vi tage et kig på de danske julekalendere, der har sat sig spor i vores hukommelse. Du ved det måske ikke, men Danmark har lavet disse små stykker glæde i over 100 år! Mange tror dog, at de blev opfundet i Amerika i 1800-tallet og blot blev importeret til Danmark senere. Det kunne ikke være længere fra sandheden! Vi gennemgår nogle af de mest kendte, såsom Krummernes Jul og finder ud af, hvad der gør dem specielle.

Jul i gammelby fra 1979.

Julekalenderen blev sendt for første gang i 1979 og har blevet genudsendt 3 gange sidenhen. kalenderen blev anset om en milepæl for danske julekalendere. Kort fortalt, så handler julekalenderen om at Borgmesteren i den gamle by, ikk evil holde den traditionelle julefest, hvilket børnene i byen er meget kede af. Man følger Mads og Mette, som er borgmesteren børn, der møder to nisser, som vil hjælpe dem med at få borgmesteren i julehumør.

Pyrus – Alletiders jul

Vi kender alle den frække og næsvise nisse Pyrus. Da først Pyrus fandt ind i bøde børns og forældrene hjerter, så er der lavet flere julekalendere siden. Den blev sendt for første gang i 1994. Pyrus er en sjov kalender, hvor man får grint af hendes sjove ideer, som altid går galt. Vi får sunget med ham, og hans menneskevenner på rigsarkivet.

Bamses julerejse

Bamse kender vi fra børnetime. den store, gule bamsefar, som er venner med kylling og ælling. Bamses Julerejse er bamses rejse på at finde julemandens værksted for at aflevere gaver tilbage. Og det er ikke så let som han ellers gerne ville have, for der er drillenissen, som konstant er ude på at lave ballade. Kalenderen blev sendt for første gang i 1946 og er blevet sendt flere år siden til stor glæde for de mindste.

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark