Animalske produkter og kød af alle slags bliver fortsat langet over disken i diverse supermarkeder og nichebutikker. Dog har man set et fald i løbet af årtierne, eftersom kød er røget af mode, da man fandt ud af at det var synd for dyrene. Men er dette helt sandt og er det en god idé med, at stoppe helt med at spise animalske produkter og kød? Det er der nogen det vil sige. Ofte aktivister, der mener at kødproduktionen skal stoppes. Ovenikøbet har man set, at produktionen ofte er rigtig dårlig for miljøet, da f.eks. køer udleder en masse co2 gennem gasser. Så er det ok at spise dyr og i hvilket omfang? Læs med for at få svaret.
Fødekæden
Det er sådan at mennesker er i toppen af fødekæden. Menneskerne spiser dyr, da det er en del af vores natur fra oldtiden, da vi jagtede med spyd og tilberedte køer, svin og andre dyr over bålet. Det var den måde, hvorpå vi fik vores protein og fedt, som skulle bruges til at udvikle hjernen og sikre vores overlevelse. Samtidigt var det med til, at sørge for at dyrene ikke blev overbefolket. Der er altså en sammenhæng mellem alle dyr og væsener i naturen, hvilket gør at de forskellige arter kan overleve, samt produktionen og udvikling af dyr og arter bibeholdes. Man må derfor sige at ja, det er helt i orden at spise dyr. Spørgsmålet er i højere grad, hvor meget kød og animalske produkter man bør indtage og spise.
Sundhed
Det handler om sundheden. Før i tiden havde vi ikke muligheden for at få proteiner fra alle mulige bælgfrugter, nødder og bønner. I hvert fald var vi ikke lærte nok til at vide, at de kunne bruges til den slags. Man vidste ikke det samme om nutrition, som man gør i dag. Det ved vi heldigvis nu og derfor kan vi substituere en masse kød med andre proteinrige grøntsager og lign. Det bør man tænke på næste gang man spiser en omgang tapas Aalborg.