Er stødhalsbånd til hunde lovligt?

//

Nej, i Danmark er stødhalsbånd til hunde ikke lovligt, og det skal vi være glade for at det ikke er. Stødhalsbånd er bestemt ikke etiske at bruge og meget ubehagelige for hunden. Forestil dig bare at du fik stød hver gang du gjorde noget du ikke måtte, for at rette ind – ikke rart.

Stødhalsbånd er lavet og bliver brugt primært til hunde der gør, for at lære dem at stoppe med at gø. Det er dog langt fra den bedste løsning på at få en hund til at stoppe med at gø, der findes mange andre gode muligheder her.

Sådan får du din hund til at stoppe med at gø

Først og fremmest handler det om træning. Det er din egen opgave at lære din hund hvornår den skal gø og hvornår den ikke skal gø. Dette gøres bedst gennem vedvarende hundetræning og det at du sætter dig i respekt når du beder din hund om at stoppe med at gø – det er dig der bestemmer.

Men der findes også andre elektroniske hjælpemidler som ikke giver din hund stød, men som har præcis samme effekt, hvis ikke bedre, som et stødhalsbånd ville have. Kategorien for disse produkter kaldes anti-gø produkter og her er der mange alternative halsbånd der kan støtte dig i at få din hund til at stoppe med at gø.

Kan hunde tage skade af stødhalsbånd?

Ja et stødhalsbånd kan godt forårsage skade på din hund. Det kan have både en psykologisk negativ effekt på din hund, men også forvolde fysisk skade og give f.eks. vejrtrækningsproblemer, metabolisme, skade lugtesansen mm.

Det er ikke så mærkeligt at det også kan forvolde stor psykisk skade, man må huske at tænke på at gøen er stort set en hunds eneste måde at tale på og et stød hver gang den prøver at tale kan gøre stor skade på din hunds sind.

Gør dig selv og din hun den tjeneste at blive langt væk fra stødhalsbånd!

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark