Gardiner trender i boligindretning

//

At designe et hjem med gardiner er en fantastisk måde at personliggøre rummet på. Gardiner kan også være med til at styre lyset og temperaturen i et rum. I denne artikel vil vi undersøge, hvordan du kan bruge gardiner som en del af din indretningsplan for dit hjem. Vi vil nævne forskellige gardinstilarter, farver og mønstre samt tips til, hvilken type du skal vælge til dine vinduer!

Valg af gardiner

Gardiner fås i mange forskellige materialer, farver, længder og funktioner. Dit valg af gardiner afhænger af, hvilken stil du gerne vil have i rummet, og du behøver nødvendigvis ikke at have den samme stil i hvert rum, men tilpasse dig efter aroma, lysindfald og aktivitet i rummet.

Valg af materiale

Den individuelle smagssag kan komme i spil, når det kommer til valg af materiale. For her kan man finde mange forskellige udtryk og stilarter, alt efter hvilket udtryk man ønsker at ske i rummet.

De mest almindelige materialer når det kommet til gardiner er fløjl, bomuld, linned og silke. Og du finder alle materialer i den populære Gardinbus Aalborg.

Fløjl

Fløjl er et materiale, der skiller sig ud ved sit luksuriøse udseende. Det er også meget blødt at røre ved! Ulempen ved fløjlsgardiner er dog, at de kan være ret svære at rengøre . Derfor er det tilrådeligt ikke at vælge farven for mørk eller at blande dem med andre materialer som f.eks. woll

Bomuld

Bomuldsgardiner er et godt valg, hvis du er på udkig efter lette og luftige gardiner. De fås i mange forskellige farver og mønstre, hvilket gør dem tilpasselige til de fleste stilarter. Bomuld er let at rengøre og holdbare, og så kan de også holde sol og lys ude.

Linned

Linned giver et rustikt look til ethvert rum. Det findes i naturlige toner som beige og brun, hvilket gør det til et godt valg for dem, der ønsker at opnå et naturligt, feminint look i deres rum. Linned er meget holdbart, men kan være svært at rengøre.

Silke

Sidst men ikke mindst giver silkegardiner et elegant touch til ethvert rum. I gamle dage var det kun konger, der havde lov til at få dem, da de var så dyre! Hvis hvis du ønsker at tilføje et strejf af luksus til dit hjem, er silkegardiner den rette løsning. De findes i mange forskellige farver og stilarter, så du kan finde det, der passer perfekt til dit rum

Valg af den rigtige længde

Når du skal vælge den rigtige længde, er der et par ting, du skal tage hensyn til: Selve vinduet, og hvilken type gardiner og hvilken effekt du ønsker at opnå i én og samme problemstilling.

Hvis dit vindue er kort, er det bedst at vælge gardiner, der når lige under vindueskarmen. Hvis dit vindue derimod er højt, skal du bruge længere gardiner, så de kan dække det meste af vinduet, du kan også lade gardiner gå helt ned til gulvet for at få vinduet til at fremstå større end det egentlig er.

Uanset hvilket udtryk, længde eller materiale du ønsker, så skal det passe ind i din stil og gøre dig tilfreds.

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark