Hold en bæredygtig ferie i Danmark med børnene

//

Sommerferien behøver ikke nødvendigvis at gå sydpå. Danmark har også meget at byde på som feriedestination. Ved at holde sommerferie i Danmark, kan du vise dine børn, alle de smukke, sjove oplevelser, som vores eget land kan tilbyde. Det kan sagtens blive en sommerferie fuld af gøgl, sjov og ballade, selvom ferien er i dag Danmark – og som bonus er ferien også mere klimavenlig, fordi I hverken rejser med fly eller tager bilen tværs gennem Europa. 

Lad børnene lege udenfor

Det er altid godt at være udenfor i den friske luft, så hvorfor ikke forsøge at rykke ungernes gøglerier ud i haven sommeren over. Der er mange mulige aktiviteter, som de kan kaste sig over udenfor. Børn elsker også, når de voksne engagerer sig og arrangerer noget. Det kunne være, at du skulle arrangere en børneversion af de olympiske lege? Tag udgangspunkt i, hvad dine børn godt kan lide at lave og opfind dine egen lege. Det bliver helt sikkert en succes hos børnene. 

At ferien bliver i Danmark gør, at du måske sparer nogle penge. Det kunne derfor være en ide at bruge pengene på lidt nyt udendørs gøgl til børnene. Det vil helt sikkert skabe fornyet energi med nye legeredskaber. 

Tag på lærerige udflugter 

Gøgl og leg i haven er helt sikkert sjovt og sikrer mange timers underholdning, men sommerferien er lang, og derfor kan det være en ide at tage på en par dagsudflugter. Der er mange muligheder for hvor turen kan gå hen. Det kan være forlystelsesparker, legepladser eller svømmehallen. Det kan dog også sagtens bare være til stranden eller i skoven, hvis I er mere er til de gratis oplevelser. Et krabbenet eller en picnickurv kan skabe stor lykke hos børn. 

Ønsker I at give børnene en lærerig, sjov tur, kan en tur til en bondegård anbefales. Flere bondegårde landet over tilbyder en såkaldt bondegårdsferie eller bare mulighed for at komme forbi på et dagsbesøg. Ved at tage børnene med forbi en bondegård, giver I dem både mange gode, sjove oplevelser, men I lærer dem også om, hvordan landbruget fungerer, og hvordan man skal behandle dyr. Det vil også åbne op for mange gode samtaler senere hen. 

Spørg børnene, hvad de vil

Nogle gange glemmer vi at spørge børnene, hvad de egentlig har lyst til. Eller måske spørger vi dem helt overlagt ikke, fordi vi ved, at vi ikke kan leve op til det, som de svarer. Men måske er det på tide at spørge dem i sommerferien. 

Børn er tit fuld af gode ideer til gøgleri både ude og inde. Og de elsker, når de bliver hørt. Du kan sætte nogle klare rammer for, hvad der kan lade sig gøre, og derefter vil du nok opleve, at børnene faktisk er fulde af gode ideer. Måske viser det sig, at de for eksempel helt vild gerne vil ud og plukke jordbær, og hvorfor så ikke sørge for, at det kan ske?

Der er tit mange forventninger til sommerferien og sommerens aktiviteter. Men bare rolig; sommerferien kan sagtens være fuld af gøgl, spas og gode oplevelser, selvom destinationen ikke hedder Mallorca. Bare spørg børnene, hvad de vil. 

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark