Hvad er burrata ?

//

Elsker du ost? Hvis ja, vil du elske burrata! Burrata er en type ost, der er lavet af mozzarella og fløde. Den har en blød og cremet konsistens og en delikat smag, der helt sikkert vil behage dine smagsløg. I dette blogindlæg vil vi nævne burratas oprindelse, dens ernæringsmæssige oplysninger og nogle opskrifter, som du kan prøve med denne lækre ost.

Historien bag burrata

Burrates er ganske interessant. Denne ost blev skabt i begyndelsen af det tyvende århundrede i Puglia-regionen i Italien. Det siges, at Burrata blev opfundet af en mejerist ved navn Angelo Lobianco. Han skabte denne ost som en måde at bruge de overskydende stykker mozzarellaost på.

Burrata er en meget alsidig ost og kan kan anvendes i en række forskellige retter. Du kan nyde den som den er, med noget brød eller kiks. Eller du kan bruge den i opskrifter som pasta, salater eller endda pizza.

Her er nogle opskrifter, som du kan prøve med burrata:

Burrata og ristede cherrytomater salat

-Burrata og pesto pasta

-Salat med grillet grøntsager og burrata

Burrataens ernæringsmæssige indhold

Burrata har et ret højt indhold af kalorier og fedt. Et hundrede gram burrata indeholder ca. 250 kalorier og 22 gram fedt. Det er dog også en god kilde til protein og calcium. Så hvis du leder efter en ost, der har et højt indhold af protein og calcium, er burrata et godt valg. 

Normalt forbinder man ikke Ost og webshop med hinanden, men det er faktisk tilfældet hvis du besøger hjemmesiden Osteposten. Der kan du købe mange forskellige oste til enhver smag. Så tøv ikke med at give burrata en chance næste gang, du leder efter noget nyt at spise. Bon appetit!

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark