Hvad er en julestjerne, og hvorfor hænger vi dem på træet?

//

Julestjernen er et af de mest kendte symboler på jul. Men hvor stammer den egentlig fra, og hvorfor er den så populær? I denne blogpost vil vi fortælle dig alt, hvad du behøver at vide om julestjernen.

 

Hvad er en julestjerne?

En Julestjerne til juletræ er en stjerneformede blomst, der vokser på buske og træer i Syd- og Mellemamerika. De fleste julestjerner har seks blade, men nogle kan have op til ti. Deres farve varierer også fra grøn til pink til orange til rød. Julestjerner blomstrer normalt i perioden fra november til januar, hvilket gør dem til det perfekte pynt til juletræet.

 

Hvor kommer julestjernen fra?

Julestjernens popularitet skyldes især to ting: dens smukke udseende og dens historie. Ifølge legenden blev Jesus født under en smuk stjerne, der ledede tre fromme mænd til Betlehem. Disse mænd havde medbragt guld, tjære og mirra som gave til den nyfødte Jesus. Da de så stjernen, tolkede de den som et tegn på, at de var på rette vej.

 

I dag findes der mange forskellige versioner af denne historie, men det faktum at den overhovedet eksisterer, viser bare hvor meget betydning stjernen har haft for mennesker igennem tiden. Nogle mennesker mener endda at ordet “Julemand” stammer fra ordet “Julestjerne”!

 

Hvorfor er julestjernen så populær?

Det er ikke kun historien om julestjernen, der har gjort den så populær. Julestjernens smukke udseende gør den ideel som pynt på juletræet eller som gaveidé – især fordi de fleste af os forbinder dem med minder om barndommen. Mange af os har set vores forældre eller bedsteforældre pynte træet med smukke julestjerner år efter år. Og selv om vi måske ikke lige ved det, så er det ofte disse minder om barndommen, der får os til at købe julestjerner igen og igen.

 

Det er altså både historien og udseendet af julestjernen, der har gjort den så populær – og det er netop grundene til why vi elsker dem så meget! 

 

Det vil sige :

Julestjernen er et af de meste kendte symboler på jul – men hvor stammer den egentlig fra? I denne blogpost har vi dykket ned i historien bag julens smukkeste pyntegjenstand for at finde ud af mere om dens oprindelse og popularitet. Vi håber du har lært noget nyt – og at du nu vil hang din egen julestjerne op med endnu større kærlighed!

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark