Hvidt juletræ – et symbol på julen

//

Hvidt juletræ er et af de mest almindelige symboler på julen. Det minder os om den hvide sne, som dækker jorden i de kolde vintermåneder. Men hvorfor er det netop et hvidt juletræ, der er så udbredt?

 

Hvidt juletræ – en tradition der stammer fra Tyskland

Ifølge traditionen stammer det hvide juletræ fra Tyskland. Her blev det første gang set i 1837, hvor et billede af det blev trykt i en bog. På billedet ses en familie, der holder ferie i de tyske Alper, og foran dem står et lille hvidt juletræ med grønne blade. Bogen, som billedet var en del af, hedder “Billeder af tyske og østrigske skove”.

 

I mange år efter dette foto blev taget, blev det hvide juletræ betragtet som et tegn på renhed og uskyld. I dag er der dog mange mennesker, der forbinder det med noget helt andet. For dem er det et symbol på kommercielt overforbrug og miljøpåvirkning.

 

Det er ikke kun farven på træet, der gør det så populært. Det er også dens evne til at holde sig grønt i lang tid. Dette skyldes især, at træet har meget lavere stigningshastighed end andre træer. På grund af denne egenskab kan man finde hvide juletræer i mange butikker op til flere måneder før jul.

 

Det vil sige:

Hvidt juletræ er et af de mest almindelige symboler på julen. Det minder os om den hvide sne, som dækker jorden i de kolde vintermåneder. Men faktisk stammer traditionen med at have et hvidt juletræ fra Tyskland, hvor det blev set for første gang i 1837 på et billede i en bog. I dag forbindes træet ofte med kommercielt overforbrug og miljøpåvirkning, men det er også populært pga. dens evne til at holde sig grønt i lang tid – selv op til flere måneder før jul!

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark