Hvordan holder man brevduer?

//

Brevduer er en spændende aktivitet, men det kræver god forberedelse, så du kan skabe de mest optimale rammer til dine kommende duer. Der er en del af tænke på, og jo bedre forberedt du er, jo bedre en oplevelse vil du få. Herunder får du en hurtig guide til de vigtigste ting, du skal tænke på, når du skal til at anskaffe dig brevduer.

God forberedelse og bygning af voliere og bur

Sæt dig godt ind i, hvad brevduer kræver. De er ikke de mest krævende dyr at holde, så du kan hurtigt komme igang med de effektive forberedelser. Du skal bygge et bur til dem, hvor der skal være godt med plads, så de fx kan flyve fra pind til pind. Her kan du tænke over, om de udelukkende skal være indendørs, eller de også skal have et voliere udendørs. Dette kan du læse mere om under afsnittet om dueslag.

Det er godt at anvende naturgrene i deres bur, da dette er med til at slide neglene, og de evt. har noget at bide i. Grene skal også være af en fin tykkelse, så duernes negle ikke kan nå hele vejen rundt. Desuden skal du tænke på gode redesteder, hvis du ønsker, at få unger og avler på dine duer.

Valget af race

Og så er der racen. Der findes nemlig forskellige racer. Du kan gå efter forskellige specifikke egenskaber. Men her er det også vigtigt at vide, at der er nogle racer, du bør undgå, når du er nybegynder. Der er ganske enkelt nogle racer at foretrække, når du skal give dig i kast med brevduer, og det udelukker helt naturligt andre racer.

Løsningen med dueslaget

Et åbent dueslag er en mulighed for duerne frit at flyve ud i den åbne natur, når de har behov for det. Dette kan være en smart løsning, hvis du ikke har plads- eller lyst til at have et udendørs voliere. Her bygger du et indvendigt bur, hvor du måske allerede har plads – fx i et skur. Dueslaget er nok til duerne, så de kan komme ud i det fri, flyve og røre sig. Der behøver altså ikke også at være muligheden for at kunne gå udendørs i et voliere, hvis de har muligheden for selv at kunne flyve ud. Køb dueslag og duefoder hos DyrenesNetsalg.

Regelmæssig fodring

Du skal naturligvis også huske at fodre duerne. Det er vigtigt at vænne dem til, at det er der, de får mad, så de lærer, at det er til dig, de skal returnere for mad, overnatning og tryghed. Sæt dig godt ind i, hvor ofte dine duer har behov for at blive fodret. Mængden af mad afhænger naturligvis også  af mængden af duer.

Sæt dig ind i eventuelle sygdomme

Til sidst er det en god idé at sætte dig ind i forskellige sygdomme, der kan opstå hos duerne. Det er ikke sikkert, at det er et problem, du vil opleve, og lad os krydse fingre for det. Men det er godt at kunne opdage eventuelle sygdomme, inden de udvikler sig markant.

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark