Hvordan virker en metaldetektorer?

//

Metaldetektorer er meget polulære, og mange mennesker bruger dem til at finde gemte skatte under jorden. En metaldetektor kan bruges til mange formål, og kan benyttes af både børn og voksne. Det er dog de færreste der ved præcis, hvordan en metaldetektor virker. Derfor har vi skrevet denne artikel, som giver dig svar på, hvordan en metaldetektor virker.

En metaldetektor virker ved at transmittere et elektromagnetisk felt fra søgespolen til jorden. Eventuelle metalgenstande inden for det elektromagnetiske felt vil få strøm og videresende sit eget elektromagnetisk felt. Detektorens søgespole modtager det genudsendte felt og advarer brugeren ved at udgive en lyd. Herunder kan du læse om de vigtigste ting for at en metaldetektor fungerer korrekt:

Kontrolboks

Kontrolboksen indeholder detektorens elektronik. Det er her, transmitteringssignalet genereres, og modtagelsessignalet behandles og konverteres til en advarsel til brugeren.

Søgspole

Detektorens søgespole sender det elektromagnetiske felt ned i jorden og modtager det elektromagnetiske returfelt fra en genstand.

Mål

Et mål er enhver metalgenstand, der kan detekteres af en metaldetektor. 

Der findes også uønskede mål, som kan være jernholdige genstande som tiltrækkes af magneten, men som ikke har nogen særlig værdi såsom søm. Det kan også være ikke-jernholdige genstande, f.eks. Flasketoppe. Hvis metaldetektoren er indstillet til at afvise uønskede mål, vil der ikke blive produceret et målsvar for disse mål.

Målsvar

Når et godt (accepteret) mål registreres, vil metaldetektoren afgive et hørbart svar, f.eks. Et bip eller ændring i tone. 

Er du på udkig efter velfungerende metaldetektorer i højeste kvalitet, så skal du besøge Treasurehunter.dk. På webshoppen finder du et stort udvalg af metaldetektorer, som alle er gennemtestede og lever op til alle dine krav. Besøg webshoppen i dag, og find din næste skat med en kvalitets metaldetektor fra Treasurehunter.dk. 

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark