Hvorfor og hvordan du skal lære dit barn om dyrevelfærd

//

Det er aldrig for tidligt at begynde at lære dit barn om dyrevelfærd. Du kan hjælpe dem med at forstå, hvorfor dyr har brug for vores hjælp, og hvordan de kan gøre en forskel i dyrenes liv. Når dit barn bliver ældre, kan det blive endnu mere engageret i dyrevelfærd ved at arbejde frivilligt eller på et dyreinternat, deltage i indsamlinger eller blive medlem af en dyrebeskyttelsesorganisation. Her er nogle tips til, hvordan du kommer i gang.

 

Sådan lærer du dit barn om dyrevelfærd

1. Få en vejleder
Der er mange velrenommerede organisationer, der tilbyder undervisningsprogrammer om dyrevelfærd til børn i alle aldre. Disse programmer kan lære dit barn om de forskellige måder, hvorpå dyr bliver mishandlet, og hvad de kan gøre for at hjælpe med at gøre en forskel. Undersøg online eller spørg din lokale dyreværnsforening om anbefalinger.

2. Læs bøger sammen
Der findes mange gode børnebøger om dyrevelfærd, som I kan læse sammen. Disse historier vil hjælpe dit barn med at forstå, hvorfor dyr har brug for vores hjælp, og hvordan vi hver især kan gøre en forskel i deres liv. Tjek dit lokale bibliotek eller din lokale boghandel, eller kig efter titler på nettet.

3. Se film sammen
Der findes også mange fremragende undervisningsfilm om dyrevelfærd, som I kan se sammen som familie. Disse film vil give et indblik i de forskellige måder, hvorpå dyr behandles rundt om i verden, og hvordan vi kan arbejde sammen for at gøre en forskel for dem. Du kan finde disse film på dit lokale bibliotek eller gennem onlineforhandlere som iTunes eller Amazon Prime Video.

4. Diskuter aktuelle begivenheder
Tal regelmæssigt med dit barn om aktuelle begivenheder, der har med dyrevelfærd at gøre. Det vil hjælpe dem til at forstå, at emnet er vigtigt og relevant, og at de kan gøre en forskel for dyrenes liv lige nu. Du kan finde nyhedshistorier om dyrevelfærd online, i aviser eller i tv-nyhedsprogrammer

5. Bliv selv involveret!
Den bedste måde at lære dit barn om dyrevelfærd på er ved selv at engagere dig! Bliv frivillig i din lokale dyreværnsforening, deltag i indsamlingsarrangementer for dyreværnsorganisationer, eller meld dig ind i en dyreværnsgruppe som f.eks. Humane Society of the United States (HSUS). Ved at gå foran med et godt eksempel viser du dit barn, hvor vigtigt dette emne er – og hvordan vi hver især kan gøre en forskel i dyrenes liv.”

Du kan spille en vigtig rolle i undervisningen af dit barn om dyrevelfærd – og være med til at gøre en forskel for dyr i hele verden! Kom i gang i dag ved at læse bøger og se film sammen, diskutere aktuelle begivenheder i forbindelse med dyrevelfærd og selv engagere dig i humane aktiviteter som f.eks. frivilligt arbejde på dit lokale dyreinternat eller deltage i indsamlinger til fordel for betydningsfulde organisationer.”

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark