Mennesker og dyr

//

Er der så stor forskel på dyr og mennesker som vi tillægger det? Menneske er jo også dyr, men vi er stadig dem der styrer naturen, da vi er dominante med vores intelligens. Af samme grund er det dyrene der holdes i et bur og ikke mennesker. Det er svært at forestille sig det, hvis man vendte det om. Det lyder fuldstændig gak-gak. 

Forhold

Menneskelige forhold og dyrs forhold er langt fra de samme. Mennesker er drevet af intelligens i modsætning til dyr, der er drevet af instinkter. F.eks vælger dyr at parre sig pludselig i naturen, da det er deres instinkter de følger. Hvis mennesker skulle gøre det samme begynder det at lyde som en af mange sexhistorier. Vi er vidt forskellige når det kommer til forhold mellem egen art. Vores kommunikation er ligeledes bedre udviklet end dyrs primitive former for kommunikation.

Hvad spiser vi?

Mad er desuden en stor del af menneskers kulinariske kompas. Vi elsker at mæske os med mad, der er tilberedt af kokke, chips der er lavet på en fabrik bygget af mennesker eller en kage bagt af en bager. Vi genproducere og kreere vilde former for madvarer, der ikke tåler sammenligning med hvad dyr indtager af bær, kød og hår som de finder eller fortære direkte af et andet dyr. Det er langt fra sådan vi, som mennesker, spiser længere.

Uddannelse

En anden ting dyr ikke kan prale af er uddannelse. Dyr er desværre ikke kloge nok til at uddanne hinanden på den måde, som vi som mennesker er. Vi har bygget tusindvis af institutioner og fakulteter, der er til for at lære nye mennesker, altså børn, hvordan de skal være når de bliver ældre. På den måde inddæmmer man også den aggressivitet, som man er født med. Vi har skole for at stoppe nogle instinkter og gøre os til intelligente væsener og ikke bestialske dyr.

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark