Sådan giver du din kanin eller gnaver et godt liv

//

Det er vigtigt, når man investerer i et kæledyr, at man sætter sig ind i dyrets naturlige behov, fordi det er vores opgave som ejere, at opfylde dyrets behov, så den opnår maksimal trivsel. Hvis man ikke får opfyld dyrets behov, så kan det ende i forstyrelse af personlighed, i form af mistrivsel, give et ulykkelig kæledyr, og aggressivitet. Men hvordan giver man så lige sit kæledyr et godt liv?

Sørg for et optimalt hjem

Når du skal vælge dit nye hjem, så er det vigtig, at man tager højde for dyrets størrelse, og hvor meget plads den behøver til at aktivere sig på. I bund og grund, så kan arealet ikke blive for stort, jo større jo bedre. Hvis dyret ikke har plads nok, vil den mistrives, og lægge inde med en masse ubrugt energi. Sørg for, at dyret har steder, den kan sove, et sted, den kan spise, og et sted, den kan lege. Undgå at flytte for meget rundt i dyret hjem, da den hurtigt kan blive forvirret, hvis der ofte bliver rykket rundt på dens møbler og generelle indretning.

Sørg for at aktivere dyret

Alt efter hvilket dyr det er, så kræver det, at dyret har noget legetøj, så den kan holde sig aktiveret. Især med hamstere, som er et utrolig aktivt dyr, som primært er aktiv om natten. Derfor skal den have aktiveringslegetøj, så den kan holde sig aktiveret om natten, hvor du sover. Kaniner og marsvin har også brug for noget aktivering, der findes forskellige aktivitetslegetøj til gnavere online, og du finder alt til din kanin eller gnaver, så der er ikke nogen undskyldninger, for ikke at holde dit dyr aktiveret. – Med kaniner kan man købe seler, så man kan lufte kaninen udenfor, eller lave en aktivitetsbane, som vil udfordre dens fysisk og hjerne.

Sæt dig ind i dyrets behov

Nogle dyr trives bedst sammen med andre dyr, hvortil andre dyr trives bedst alene. Det er grundlæggende en stor del af dyrets generelle trivsel, om den bor alene eller hver for sig. For eksempel så tænker vi mennesker, at dyrene har det bedst i flok, men det gør sig altså ikke nødvendigvis gældende for et hamster, da den trives bedst alene, hvortil et marsvin bedst trives sammen med andre marsvin. Hvis man ikke sætter sig ind i dyrest naturlige behov, så vil dyret mistrives, så derfor er det vigtigt at sætte sig ind i, om kæledyret er et flokdyr eller ej. Hvis dyret skal holdes alene, er det også vigtigt, at man giver den dagligt kontakt, for at den kan holde sig socialiseret.

Giv den masser af kærlighed

Ligemeget hvilket dyr du har, så kræver det omsorg og masser af kærlighed. Det skal føle sig elsket, og det skal være en del af familien. Et kæledyr, som trives på bedste vis, er også et kæledyr, som vil kunne give kærlighed og glæde tilbage til sin ejer. Så hvis du er på jagt efter et kæledyr, så undersøg alt om dyret først, så du ved mest muligt om dyrets naturlige levevilkår.

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark