Skal du have en elbil for miljøets skyld?

//

I et land som vores, hvor der er en bil/køretøj for hver anden borger, så er bilerne noget der er vær at kigge nærmere på, når vi tænker på hvad der er bedst for miljøet. Ifølge FDM, er der i marts 2020 mere end 3 millioner personbiler indregistreret i Danmark. Tallet udgøres af det samlede antal køretøjer (busser, lastbiler, campere, varebiler og almindelige biler). De fleste ved, at bilerne og andre motorkøretøjer har sat sit præg på miljøet. Men elbilerne er bedre for miljøet, og samtidigt også for din pengepung.

 

Spar på udgifter og skån miljøet

Udover at spare penge på bl.a. brændstof og vægtafgiften, er elbilen meget skånsommere for miljøet, da den udleder mindre CO2 end den traditionelle benzin- og dieselbil. Og i dag kan elbilen sagtens køre langt på en opladning og i nogle tilfælde har de en opladningstid på kun cirka 20 min.

 

Skal du vælge en lille eller stor elbil

Det er i bund og grund et spørgsmål om eget (og evt. families) behov, og derfor bør du vurdere det ud fra hvor meget plads du og evt. familien har brug for. Der er fordele og ulemper ved alt, og det gælder selvfølgelig også bilstørrelser. Nogle af de faktorer du kan tage med i dine overvejelser, er om du skal køre i byen, lange ture, skal have plads til barnevogn eller lignende.

 

Lån penge til elbilen

Skal du låne penge til den nye elbil, så er det altid smart at få nogle lånetilbud fra forskellige banker. Dem kan du så sammenligne og dermed vælge det bedste tilbud. Den nemmest måde at gøre det på, er at bruge hjemmesider som fx www.autolånet.dk, hvor du ved at udfylde en formular med ønsker til lånet, helt gratis får tilsendt flere uforpligtende tilbud fra forskellige banker.

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark