Tre ting du kan gøre for at få en grønnere virksomhed

//

Grøn er det nye sort. Den kollektive miljøbevidsthed bliver større for hver dag der går. Den udvikling er ikke begrænset til private personer. Flere og flere virksomheder bliver også mere opmærksomme på, hvad de kan gøre for at mindske deres CO2-aftryk og klimabelastning.
 Vil du gerne have, at din virksomhed tæller med i den statistik? Så læs med her og få tre gode råd til, hvad du kan gøre for at blive mere grøn.

Genbrug hvor genbruges kan

Det være godt ikke kun for miljøet men også for pengepungen at undersøge sine muligheder for genbrug i virksomheden. Jo mere materiale man genanvender, jo mindre skal man bruge penge på nye forsyninger. Selv hvis der ikke er mulighed for, man selv kan bruge det, kan man sælge videre til private forbrugere til rabatpris. 
 På den måde er man med til at kultivere en mere cirkulær økonomi, hvor materialerne skifter hænder flere gange, før de bliver smidt ud.

Hav styr på det formelle

For at undgå unødvendige bøder fra arbejdsmiljøtilsynet bør man sørge for at have en arbejdsmiljøkoordinator i sin virksomhed. Arbejdsmiljøgruppen tilbyder heldigvis kurser, så din virksomhed kan få sin egen koordinator, der kan tage sig af de opgaver, som hidrører arbejdsmiljøet. 

Det er ikke alle grønne løsninger, der giver afkast med det samme. Det kan i visse tilfælde være en udgift på den korte bane at omlægge sin produktion eller arbejdsmodel til et grønnere alternativ. Det kan dog ofte give udbytte på længere sigt.
 Men før man begiver sig ud på sit grønne eventyr, er det værd at sørge for, at alt stemmer internt i virksomheden.
 På den måde kan du sikre dig, at din virksomhed ikke får ubehagelige overraskelser for ikke at leve op til den gældende lovgivning.

Spis grønnere på arbejdet

Når formaliteterne er på plads og alt spiller i virksomheden, kan man begynde at tænke mere langsigtet. Det kan som sagt godt være en udgift på den korte bane at lægge vanerne om til grønnere alternativer.
 Vil man for eksempel have en mere miljøvenlig kantine, kan det være nødvendigt at investere i en industriopvasker efter man har afskaffet engangsservicen og indført den gammeldags porcelæn. Til gengæld afskaffer man i det tilfælde en kontinuerlig udgift, hvad angår den daglige brug-og-smid-væk af engangsbestikket. 
 Et andet sted man kan spare og være grønnere på samme tid er, når det kommer til maden i kantinen. Kød er dyrt, uanset om det er økologisk eller ej. Man kan spare meget ved bare at indføre en enkelt kødfri dag om ugen, eller man kan gå hele vejen og have en fuldstændig kødfri kantine.
 Der kommer flere og flere alternativer til de klassiske kødretter, så vegetarisk mad er ikke længere bare traditionelle retter minus kød. Man skal ikke længere nøjes med salat og kartofler, men kan kokkerere mange spændende smagsoplevelser helt uden brug af kød.