Ulækkert! Behårede, uhyggelige larver af møllarver

//

Har du nogensinde set møl larver? De er så behårede og uhyggelige! Møl bruger deres larver til at æde planteblade, men nogle mennesker synes, at de er ulækre. Dette blogindlæg vil diskutere de forskellige slags larver, som møl har, hvordan de bliver til voksne larver, og hvad disse insekter spiser.

Larverne er normalt sorte, brune eller grønne. De har mange hår, der stikker op, og deres hud er glat med vorter. Møl findes i hele verden undtagen i Antarktis, Island, Grønland, New Zealand, Oceanien øer undtagen Australien og dets territorier, Polynesien øer, herunder Hawaii).

Deres larver findes i de fleste landområder undtagen Antarktis, den arktiske tundra, Grønland og Island.

Larverne spiser normalt blade af planter eller græs. Nogle mølarter lever kun af hår fra dyr som f.eks. får

Når de vokser op og bliver voksne, bliver disse larver til møl, der flyver om natten med lukkede vinger sammen. De flyver normalt rundt og leder efter en partner og kan leve op til seks dage.

Møl er mest kendt for deres evne til at spise tøj fra dyr som f.eks. får. De skader også tekstiler, tæpper og fødevarer

Nogle almindelige typer af møl, der findes i USA, omfatter Luna Moth, Polyphemus Moth, Cecropia Moth , Imperial Moth og flere! Hvis du finder larver på planter, skal du sikre dig, at de ikke er giftige, før du rører ved dem. Nogle arter har slet ikke mund eller fordøjelsessystem, fordi de ikke har brug for det! Disse insekter lever af plantesaft ved hjælp af et sugerørlignende vedhæng kaldet en “proboscis”.En Luna-møl

En kejserlig møl

Moths lever af bladene på planter som f.eks. roser og græs. De spiser også døde insekter, dyrehår (f.eks. uld), tørt plantemateriale som nektar fra blomster, træsaft, frugtsaft osv. Nogle arter har slet ikke mund eller fordøjelsessystem, fordi de ikke har brug for det! Disse insekter lever af plantesaft ved hjælp af et strålignende vedhæng, der kaldes en “proboscis”.

Nogle almindelige typer af møl, der findes i USA, omfatter Luna Moth, Polyphemus Moth, Cecropia Moth, Imperial Moth og mange flere! Hvis du finder larver på planter, der ikke er giftige, skal du røre dem omhyggeligt, før du samler dem op, for at sikre sikkerheden.

 

 

 

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark