Børn er vilde med kaniner

//

Kan huske da jeg var dreng og gik på fritidshjem som i dag kaldes SFO. Der havde vi et stort skur der udstyret med indendørs kaninbure. Og der var ordningen sådan, at man kunne betale for, at have sin egen kanin, som man kunne stå for at passe.

Det var en kæmpe succes. Da alle børnene elskede disse søde kaniner med dejlige lange øre. Men også en god lærdom man kunne tage med sig i livet der handler om. At dyr skal have det godt med masser af plads. Og godt med sund kost og så ellers en masse kærlighed.

Kaniner skal have masser af plads

På det fritidshjem hvor jeg gik som barn, der havde kaninerne masser af plads. Ja de havde et stort udendørs areal med udendørs kaninbure, så de havde masser af plads at boltre sig på. Og de kunne hoppe i læ, hvis regnen kom, og der var masser af varm hø inde i kaninburene.

Det er nemlig en af de ting, der er rigtig vigtigt, hvis man vil holde kanin/ kaniner. Og det er, at de har masser af plads i deres kaninbure. At det ikke er sådan et lille gnaverbur, hvor kaninen dårligt kan nå at vende sig om. Nej der skal være masser af plads!

Kaniner skal have næringsfyldt kaninfoder

Kaniner er lidt lige som vi mennesker når det kommer til kost. De vil have god kvalitet. Og de fortjener det også. Så derfor er det rigtig vigtigt, når du skal købe kaninfoder til din kanin, at købe noget i god kvalitet. Ja måske find anmeldelser fra andre, hvad de har haft af gode erfaringer. Ellers ved jeg at burgess excel kaninfoder er en vinder. Og der er et fint udvalg her:
https://jha-kaniner.dk/butik/kaninfoder

Jeg håber du vil finde noget materiale omkring kaniner, hvordan de skal stimuleres med masser af bevægelse og gerne træne kaninhop med dem. Og hvor meget plads de kræver samt hvilken typer mad de må spise og ikke må spise. Da sådanne kaniner ikke må spise hvad som helst.

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark