Dyrevelfærd

//

Man hører rigtig meget om sundhed hos os mennesker, og hvad man kan gøre for at vedligeholde sin krop. Dyr bliver ofte glemt i disse samtaler, og har man kæledyr skal de også behandles med respekt. Det skal ikke lyde som at de skal have al opmærksomhed, men man må ikke glemme dyrene i vores hverdag. De har følelser ligesom os alle andre, og fortjener at behandles som de skal. Man kan ikke undgå at tænke at de ikke skal behandles som mennesker, men som dyr. Men man kan dog huske på hvad de har brug for i forhold til deres natur. Ligesom mennesker kan dyr også tage skade af dårlige oplevelser eller behandling, og ligesom når mennesker oplever psykisk vold er det egentlig det samme med dyr. I denne artikel kigger vi lidt på hvad dyrevelfærd omhandler, både i hjem og i landbruget.

 

Dyrevelfærd i hjemmet

For at et kæledyr skal have det godt, skal deres biologiske krav opfyldes. Det vil sige at de skal have alt det naturligt ville få i det vilde. I Danmark er der heldigvis nogle krav og love som tager hensyn til dyrets velfærd. Disse love omhandler blandt andet transport af dyret osv. Man har derfor pligt til at iagttage og have fokus på dyrets adfærd og sundhed. Det handler altså i bund og grund om at have dit kæledyr med i tankerne så meget som muligt, og sørge for at det har det godt.

 

Dyrevelfærd i landbruget

Landmænd er som regel mega dygtige til at tage sig af sine dyr. Man kan jo næsten sige at en landmands dyr er deres kæledyr, selvom han jo tjener penge på dem. Men dette erhverv har fået rigtig meget kritik de seneste år, da man har fundet ud af at mange af dyrene ikke lever i gode omgivelser. 

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark