Fordele og ulemper ved at adoptere en hund

//

Vil du meget gerne have dig en hund, og har du tænkt på at adoptere en hund i stedet for at købe en hvalp, kan der være fordele og ulemper ved netop at adoptere en hund.

 

Der er mange, der vælger at adoptere hunde nu om dage, da det først og fremmest kan gå hurtigere, da der desværre er mange hunde til adoption, og så er der mulighed for at hjælpe et dyr i nød. Men er det det rette valg for dig og din familie?

3 hurtige fordele

Der kan være flere fordele ved at adoptere en hund. For det første kan du komme til at få en hund langt hurtigere, da du ikke skal vente på, at en hvalp bliver klar.

 

Dernæst er du med til at hjælpe et dyr i nød, som har brug for en hjælpende hånd, hvis den skal have en chance for at klare sig.

 

Og så er det ikke nær så dyrt at adoptere en hund, som det kan være at købe en helt ny hundehvalp. Det koster ofte kun en brøkdel at adoptere en hund, alt afhængig hvor du vælger at adoptere fra.

 

Går du op i priser, kan du læse mere om 1 kWh pris her.

3 ulemper du skal tænke på

Men der er også en række ulemper, som du skal tænke på, inden du bare kaster dig ud i at adoptere en hund.

 

For det første er det ikke altid til at vide, hvor hunden kommer fra, hvis det eks. er en tidligere gadehund. Den kan have sygdomme eller virus, som kommer til at koste meget i dyrlægeregninger, og som måske kan have fatale konsekvenser senere hen.

 

Dernæst er det tit også ældre hunde, der kan adopteres, så det er ikke sikkert, at du har hunden i mange år, sammenlignet med hvis du køber en hvalp, som du kan lave julekalendere til de næste mange år.

 

Og så kan du ikke bare sådan lige frit vælge lige netop den race, du vil have, da det jo kommer an på, hvilke racer der kommer til adoption. Med en hvalp kan du bare selv vælge den type, du vil have.

Hvad skal du vælge?

Nu er du forhåbentlig blevet lidt klogere på, hvad der er af fordele og ulemper ved at adoptere en hund. Der kan dog være stor forskel på at adoptere en dansk hund og så en gadehund fra udlandet, som også er blevet meget populært.

 

Vi håber, at du ender med at træffe det rette valg for dig og din familie.

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark