Giv din hund et godt foder

//

Går du op i dyrevelfærd, så er der meget, du kan gøre. Hvorfor ikke starte med dit eget kæledyr? Tag dig godt af din hund, og giv den et godt kvalitetsfoder. Giver du din hund et godt foder, så giver du den de bedste vilkår i livet. Du mindsker risikoen for, at den bliver syg.

Du kan ikke redde hele verden og alle dens dyr. Du kan gøre lidt her og lidt der, men for din egen hund kan du gøre en kæmpe forskel. Det betyder utroligt meget, hvad du fodrer din hund med. Den kan kun være sund og frisk, hvis den får alle de næringsstoffer, den har brug for.

Vælg kornfrit

Vil du fodre din hund med noget tørfoder, der kommer tæt på hundens oprindelige kostsammensætning? Så kan du vælge et kornfrit hundefoder. Det indeholder mindre gluten og korn og flere proteiner.

Har din hund fået konstateret allergi, bør du vælge kornfrit. Din hund bør ikke spise noget, den ikke kan tåle.

Vælger du et korfrit foder til din hund, så vælger du noget, der kommer tæt på det naturlige. I naturen ville din hund spise på en bestemt måde. Den kost kan du ikke give den. Men du kan give den noget, der kommer tæt på, mens det stadigvæk er nemt for dig.

Fodr efter alder

Uanset om du vælger kornfrit hundefoder eller en anden slags hundefoder, så bør du købe noget, der passer til din hunds alder. Du kan få hvalpefoder og voksenfoder. Der findes også seniorfoder til den ældre hund.

Det er bedst for din hund at få et foder, der er tilpasset dens alder. En hvalp skal vokse, så den har brug for nok næring. En voksen hund skal stadig have næring, men det bør være sammensat på en anden måde. Ligeledes med den gamle hund. Den kan have brug for mindre hurtig energi og mere smørelse til leddene.

Er din hund for tyk?

Har din hund fået lidt for meget at spise, så kan du overveje et slankefoder. Nogle hunde er meget glade for mad, og de kan spise dagen lang, hvis de får lov. Giv ikke din hund lov til det. Det er ikke sundt for den at være for tyk.

Har din hund for mange kilo på sidebenene, så vil du gøre noget godt for den, hvis du slanker den. Ligesom med os mennesker er det usundt for hunde at være for tyk. Det er ikke god dyrevelfærd.

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark