Kosttilskud med god samvittighed

//

Kost og kosttilskud kan være en labyrint at finde rundt i og dette skyldes at den optimale kost eller indtag er individuelt. Hvad man som menneske har brug for i form af vitaminer, kulhydrater, proteiner og fedt, afhænger i den grad af den individuelles behov og formål.

For at bryde de forskellige næringsstoffer ned, så er vitaminerne vigtige for mange organiske dele hos et menneske, vitaminer kan i den grad også tilføre energi. Vitaminer kommer specielt fra frugter, juice og grøntsager. Yderligere er der også mange vitaminer i fisk og mejeriprodukter. Kulhydrater er den største energikilde i danskernes kost og findes i mejeriprodukter, frugt, grøntsager og kornprodukter. Forenklet så findes der altså kulhydrater i sukker, stivelse og kostfibre. Derfor findes der nemlig både gode og dårlige kulhydrater, hvor de gode befinder sig i fuldkorn, grøntsager, frugter og nødder, hvilket som betegnes for at være de rige kostfibre. De mindre gode kulhydrater er dem, som indeholder sukker. For hvad er det egentlig kulhydrater gør ved kroppen? Kulhydrater har til formål at tilføre energi til din krop, men indtager du mere energi end du har brug for, vil overskuddet af energi derfor blive gemt som fedt i kroppens fedtvæv.

Proteiner byggestenene for kroppen og dens muskler, derfor er dette næringsstof meget vigtigt inden for sportsverdenen. Protein går nemlig ind og opbygger celler, væv, hormoner og enzymer. Protein består af aminosyre og en stor del af disse aminosyrer kan kroppen ikke selv danne og disse er derfor livsnødvendige for kroppen og skal derfor tilføres via den mad man spiser. Da protein stammer fra animalsk føde, som kød, fisk, fjerkræ og mejeriprodukter, kan det være en udfordring for veganere at få deres optimale indtag protein. Heldigvis kan man den dag i dag finde mange forskellige kosttilskud, som gør dette muligt for alle mennesker at få protein, uanset måden de lever på. Vegansk proteinpulver er nemlig proteinpulver dækker nemlig behov og de aminosyre kroppen har brug for, helt uden animalske produkter.