3 grunde til at bruge ekstra tid på vin

//

Mange mennesker har ikke beskæftiget sig så meget med vin, og måske er du en af dem. De fleste har drukket vin til konfirmation, fester og så videre, men mange har ikke rigtig sat sig ind i hvad god vin smager af, hvilke forskellige slags der er og hvilken vin man skal bruge til hvad.

Selvom det virker som værende en rimelig kulturel og fornem ting at beskæftige sig med, kan man sagtens gå i gang med vin uden at være firmachef eller overlæge. Vin er for alle og begynder mere og mere at komme ind i alle danskeres hverdag.

Viser du har styr på tingene

Vin er på samme måde som en flot bil en form for statussymbol. Hvis du begynder at sætte dig ind i vin, kan det hurtigt få dig til at fremstå mere sofistikeret. Lad os sige du er taget på date, og I bliver bedt om at vælge en vin, kan du hurtigt fremstå som den bedste version af dig selv ved at vælge den rigtige vin.

Det smarte er modsat andre statusindikatorer, at du ikke behøver at bruge alt for mange penge på at vise du kan noget. Det eneste du behøver er at sætte dig ind i tingene. Undersøg hvilke druer du kan lide og hvad de smager af. Du kan for eksempel tage på vinsmagningskursus og få udvidet din horisont. På et sådan kursus prøver man at smage en masse forskellige vin, desuden har man en ekspert til at fortælle, hvad man skal smage efter. 

Bedre til mad

Hvis du rigtig godt kan lide mad og at lave mad, er vin den perfekte overbygning. Hvis du begynder at sætte dig ind i hvilken vin, der går godt til bestemte typer mad, kommer du ikke til at fortryde det. Når først man begynder at lege med de forskellige smagsnuancer, bliver man helt forbløffet om hvor vigtigt det er med den rigtige sammensætning.

Juleaften bliver ikke det samme igen. Næste jul kan du tage en vin med, du ved, der går godt sammen med and og tage fusen på alle. Vælg en tung vin til anden og alle bliver forbløffet både over hvor god anden smager med vinen, men også omvendt.

En ny hobby

Når man kommer lid op i alderen, og børnene begynder at klare sig selv, er det en god idé at finde noget nyt at bruge sin tid på. Vinsmagning og vinindkøb er en god hobby, da der er så mange forskellige ting til det.

En anden fordel ved at begynde at få vin som hobby er, at du kan få venner i gennem det. Vinsmagning er en social event, hvor du måder mange andre med samme hobby som dig. Desuden gør det jo heller ikke noget, at alkoholen i vinen gør det lidt nemmere at snakke med hinanden.

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark