Alle slags sokker: En omfattende guide

//

Sokker er ikke bare sokker. De findes i alle former og størrelser, med forskellige mønstre og teksturer, der passer til dine behov. Sorte, ensfarvede sokker kan bæres til alt, mens mønstrede, røde sokker vil give dig et forår i dine skridt på en ellers kedelig dag.

Der findes mange typer sokker – ankellange sokker, som du kan have på til hæle, eller støvler, tykke, uldne sokker til vinteren, træningsstrømper, der hjælper dig med at holde varmen under træning – listen er lang! Denne artikel har til formål at give dig et overblik over de mange forskellige muligheder, der findes inden for dette ydmyge, men vigtige stykke tøj/fodtøj.

Sokker kan kan opdeles i to hovedkategorier:

– Den afslappede type

– Den præstationsorienterede type

Den afslappede

Den afslappede strømpetype er, som navnet antyder, ikke beregnet til hård aktivitet og/eller barske forhold. De er som regel fremstillet af bløde materialer, der lader dine fødder ånde godt – bomuld eller silke er et almindeligt materiale, der anvendes til afslappede type.

Den afslappende type kan enten vælge at have ensfarvede og billige strømper på, men når man er hjemme og bare slapper af, og netop ikke skal være præsentabel for nogen, så er det, at udseendet af ens strømper kan være ligegyldigt. (se udvalget af enkle strømper på denne her side) Den afslappende type kan både have strømper med mønster, print eller i utraditionelle farver.

Den præsentationsorienterede type

Ydelses- og præsentationsensorienterede sokker er derimod designet specifikt med henblik på en aktiv livsstil (og /eller barske forhold). De er fremstillet af syntetiske, hurtigtørrende materialer, der kan fjerne sved og holde dine fødder tørre.

Det kan være træningsstrømper, hvor fødderne nemt kan ånde, men her gælder det også om, at de skal være præsentabel for enhver udfordring. Her kan de være enkle i farven, i mønstret, og det er vigtigt, at de ikke er for spraglede at se på.

Strømper findes i dag i mange forskellige farver og mønstre, så de passer til enhver smag. Du har sikkert hørt om uldsokker, men der findes også bomuldssokker, silkesokker, og sokker fremstillet af bambus!

Varme strømper i uld

Varme og bløde strømper er virkelig et hit, når det er koldt udenfor, og en anelse fodkoldt indenfor. At have varme uldstrømper på, når det er koldt udenfor, ild i brændeovnen og et varmt kop te, så kan det ikke blive mere hyggeligt. Varme sokker kan naturligvis fås i mange forskellige materialer, ikke kun uld.

Det mest almindelige materiale, der anvendes til varme og bløde sokker, er ren uld med den højeste kvalitet ved ca. 20 °C. Uld har en fremragende isoleringsevne, så den holder varmen, selv når den er våd eller fugtig.

Dyrevelfærd

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark