Kaffe: Den sundere og mere miljøvenlige kaffebønne

//

Kaffe har længe været en favoritdrik om morgenen eller af forskellige årsager. For nogle er det en afhængighed, mens andre blot nyder smagen og varmen, der kommer med hver slurk. Selve kaffebønnen har eksisteret i århundreder, og i dag findes der mange forskellige typer på markedet. Nogle mennesker er dog måske ikke klar over alle de fordele, der følger med at drikke kaffe regelmæssigt!

Fordele ved kaffe

Kaffe er sundt for kroppen. Det indeholder intet fedt og har en masse antioxidanter, som kan beskytte mod visse sygdomme som Alzheimers og kræft . Koffeinet er ansvarlig for bedre præstationer i sport, men reducerer også risikoen for diabetes type II med op til 50 %. Kaffedrikkere har en tendens til at leve længere end folk, der ikke drikker kaffe regelmæssigt! Læs mere.

De miljømæssige fordele er også af betydning. Kaffeproduktion er en af de mest bæredygtige afgrøder, fordi den ikke kræver store mængder vand og generelt kun kræver lidt gødning eller pesticider. Faktisk kan kaffe dyrkes i områder, der allerede er nedbrudt på grund af skovrydning, samtidig med, at biodiversiteten i disse områder beskyttes.

Kaffebønner til dyrevelfærd?

Endelig vil nogle måske overraske folk, at kaffebønnerne ikke kun kommer fra de tropiske områder i Afrika og Latinamerika. De nordeuropæiske lande som Finland, Sverige og Norge producerer også forskellige typer kaffe, som eksporteres til hele verden!

De miljømæssige fordele ved at producere nordisk kaffe

Nordisk kaffe er et meget bæredygtigt produkt, fordi det kommer fra naturlige skove, der ikke er ryddet til landbrugsformål. Desuden er det nordiske klima perfekt til at producere kaffebønner af høj kvalitet! 

Siden 2010 har norske virksomheder investeret mere end 50 millioner euro i opbygning af nye anlæg og forskning for at udvikle disse typer afgrøder. Kaffeproduktionen er faktisk steget med 70 % siden da! Denne stigning betyder, at der nu er en større levering af kaffebønner, der opfylder de bæredygtigheds- og etiske standarder, som forbrugerne kræver. Det betyder, at flere mennesker kan nyde en kop kaffe uden at bekymre sig om deres indvirkning på dyrevelfærden.