Spiselige insekter er godt for miljøet

//

Insekter er spiselige, og de har mange fordele. Deres bæredygtighed gør dem til et attraktivt alternativ til kød fra husdyr.

Insekter spises over hele verden, men det er er desværre stadig uvant for os at spise dem her i Danmark. I andre lande spises der blandt andet fluer, sommerfugle, biller og myrer. Insekter er proteinrige, og de indeholder mange næringsstoffer som er vigtige for vores sundhed.

Vi bør overveje at spise flere insekter herhjemme. Det vil være godt for miljøet, og det er en sund og bæredygtig spise. Ved at spise insekter kan vi reducere vores forbrug af kød fra husdyr, og på den måde mindske vores aftryk på jorden.

Hvad er forskellen på spiselige insekter og normale insekter?

Spiselige insekter er opdrættede på farme, hvor de fodres med det helt rigtige foder, så insekterne kan anvendes som fødevare. Alle farmene er selvfølgelig fødevaregodkendte, hvor der er taget hensyn til de mange nødvendige forhold. Her er bl.a. helt specifikke regler for hygiejne, for at sikre at de kan spises, som en del af den daglige kost.

Det mest populære spiselige insekt, melormen

Melorme er et meget populært spiseligt insekt, som kan spises på mange forskellige måder. De fleste spiselige melorme er tørrede og sprøde, og smager ikke af det helt store. Smagen afhænger af, hvilken form man køber sine melorme i samt, hvordan de tilberedes. Du finder dem selvfølgelig også i deres naturlige form, hvis du vælger at forsøge dig med friske melorme. Ellers bruges de som ingrediens i andre forskellige produkter så som mel, chokolade, proteinbar og mange andre.

Før i tiden spiste man melorme på grund af deres ernæringsrigtige værdi. I dag spiser mange mennesker dem fordi de er bæredygtige og sjove at spise. Hvis du spiser melormemel, får du et højt proteinindhold samt en række andre næringsstoffer som vitaminer og mineraler. Melormemel kan spises direkte eller bruges i forskellige opskrifter.